Willy Borsus, Belgisch Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie, op bezoek bij Worldline België

Worldline had op vrijdag 16 juni het genoegen om Minister Willy Borsus te verwelkomen in zijn Belgische vestiging in Brussel. Naast een voorstelling van de Worldline teams en hun knowhow, werden er met de Minister ook verschillende onderwerpen besproken die gelinkt zijn aan onze payment business: innovatieve technologieën zoals contactloos en mobiel betalen, de stijging in Bancontact transacties voor lage bedragen en de initiatieven voor een cashloze maatschappij.

Dit bezoek was bovendien het ideale moment om onze betaalterminals voor te stellen. De Minister heeft dan ook deelgenomen aan verschillende demonstraties waaronder het inlezen van e-ID kaarten via de terminal en een contactloze betaling via de Belfius Mobile applicatie, onder andere mogelijk gemaakt dankzij de HCE (Host Card Emulation)-technologie van Worldline. Ten slotte hebben een bezoek aan ons monitoring centrum voor alle elektronische transacties en onze monitoring activiteiten indruk gemaakt.

De Minister had bijzonder veel interesse in de vele acties die door Worldline worden ondernomen ter ondersteuning van KMO's en de evolutie naar een Belgische cashloze maatschappij.