VIEW TRENDING TOPICS:

“In 2021 moeten we terug naar de essentie: de klant”

Het is een bijzonder jaar voor retailers. Voor sommigen in de positieve zin, andere zien hun spaarpot erdoor vliegen. Jorg Snoeck, oprichter van Retail Detail, blikt terug op dit bizarre jaar, én kijkt vooruit naar 2021. What’s next in retail?

Dagboek van de retailer: hoe bereidde Cosmeticary zich voor op deze tweede lockdown?

Cosmeticary biedt huidverzorgingsproducten en -advies aan. Op 15 jaar tijd bouwde Jean Rausin naast de Brusselse zaak ook een online aanbod uit. De ideale voorbereiding op een lockdown, bleek de voorbije maanden.

Balls & Glory-bedenker Wim Ballieu lanceert een ‘dark kitchen’ concept

Tien jaar geleden lanceerde Wim Ballieu een vernieuwend fast-casual-food en vooral comfort foodconcept met Balls & Glory. De gevulde ballen met stoemp scoren nog altijd, toch begon het opnieuw te kriebelen bij Wim. Nu komt hij naar buiten met een nieuw concept: Wim’s Deli, traditionele Belgische ovenschotels enkel voor delivery en afhaal.

Zo maak je van je shop-in-shop geen flop

Zin om een nieuwe locatie, retail- of horecaconcept te testen zonder al te zware investeringen? Of wil je weten of jouw aanbod aanslaat bij een nieuwe doelgroep? Dan is een shop-in-shop misschien wel de juiste aanpak voor jou. Viva Sara vertelt hoe zij het - met succes - aanpakken.

De fiets als slimste keuze in de stad

De fiets heeft de wind in de zeilen. Tijdens de lockdown sprongen we massaal op de fiets. Niet alleen voor de fun, ook professioneel. We vroegen aan een expert in duurzame logistiek, een fietskoerier en een koffiebar met een hart voor de fiets hoe je als retailer of horecaondernemer kan inpikken op deze trend.